Задържаните в полицията футболни фенове, за които се докаже, че имат вина за побоя на ул. "Петьофи", ще бъдат съдени за едро хулиганство. Това каза пред журналисти комисар Тодор Гребенаров, началник на отдел "Охрана на обществения ред" в ОД "Полиция" - Пловдив.

Десет младежи бяха задържани за 24 часа за грубо нарушаване на обществения ред на 31 октомври след побой в кафене, клуб на феновете на Локомотив /Пловдив/. След скандал между представители на двете агитки фенове на Ботев нахлули в кафенето и започнали да чупят витринни стъкла, маси и столове. Нанесен е бил побой на бармана и клиенти.

"Сбиванията се случват, независимо от усилията които полагаме преди, по време и след футболните срещи", подчерта Гребенаров. Той допълни, че продължава установяването и на останалите извършители и на най-вече на подбудителите за скандала. Един от задържаните вече е разпознат като извършител на вандалското сбиване, води се разследване.

Комисар Гребенаров бе категоричен, че по случая ще с е работи не по линия на спортното хулиганство, а за едро хулиганство. Още повече, че това са "стари познайници" на полицията по отношение на футболните скандали и сбивания и в случая има рецидив, твърди полицейският шеф. Това са по 15-20 души от двете страни /Ботев и Локомотив/, които правят всичко възможно да се сбият по време и на места, където няма полиция, каза още Тодор Гребенаров пред БТА.