Ръководните фигури в Локомотив Пд се въздържаха от крайни коментари за назначението на Антон Генов да ръководи дербито на 14-ия кръг, в който „смърфовете” гостуват на ЦСКА.

От пловдивския клуб засипаха с остри изказвания габровския рефер след равенството на срещу Миньор (2:2). Административният шеф на „Лаута” Атанас Узунов и генералният мениджър Христо Бонев се обединиха около мнението, че арбитърът трябва да докаже качествата си на терена по време на срещата.

„Назначението на Антон Генов е решение на футболния съюз и ние сме длъжни да се съобразим с него, въпреки че преди време имахме разговори по въпроса с Боби Михайлов. В крайна сметка това е един мач, в който съдията трябва да покаже качествата си. Ако някой отбор бъде ощетен, има нормативни документи на БФС, които трябва да се спазват. Нека да оставим Генов да си свърши работата, след мача ще говорим дали се е справил”, заяви бившият топарбитър.

Христо Бонев, който влезе в словесен конфликт с Генов след хикса с Миньор, се изказа с доста по-мек тон в сравнение с тогава:

„Въпреки всичко, което се случи, според мен Антон Генов е най-добрият български съдия. След мача с Миньор бях афектиран, а и претенциите ми бяха не толкова към Генов, колкото към помощника му – Веселин Мишев. Мисля, че няма да имаме проблеми и съдията ще се справи в предстоящия двубой”, коментира Зума.