Черно море обърна Локомотив Пловдив, за да вземе победата с 3:2 на „Тича” в мача между двата тима от 18-ия кръг в А група. Така, варненци продължават да нямат загуба на своя стадион в продължение на година и половина.

На два пъти гостите успяваха да поведат с попадения на Бенжалюн (5’, 38’). Домакините пък стигнаха до победата чрез Георги Илиев (28’), Георги Божилов (44’) и Адемар (39’).

Двата отбора показаха много битка на тежкия и кален терен. Публиката на стадиона във Варна пък създаде страхотна атмосфера. Играчите на Велизар Попов заложиха на далечни удари, докато „смърфовете” не спряха да сипват топката в наказателното поле пред Илко Пиргов.

Именно след центриране, падна и първият гол във вратата на Черно море. В 5-та минута, след късо изпълнение на корнер отляво към Даксон, бразилецът центрира към далечната греда, където с глава Бенжалюн вкара за 1:0 в полза на пловдивчани.

Домакините успяха да изравнят резултата в средата полувремето. В 28-та минута те получиха правото да изпълнят пряк свободен удар фронтално малко пред дъгата на наказателното поле срещу вратата на Стоян Ставрев. Георги Илиев със страхотен шут прати топката в мрежата на Локо Пд за 1:1.

„Черно-белите” поведоха още един път в резултата преди почивката, като голът бе идентичен на първия. Даксон центрира отляво от фаул, а в наказателното поле отново Бенжалюн с глава засече за 2:1.

В 44-та минута варненци изпълниха корнер, Георги Божилов непокрит на далечната греда с красиво воле засече за 2:2, като при този резултат приключи и първата част.

През второто полувреме на терена преобладаваха здравите единоборства. Ахмед Ахмед с отсъжданията си накъса изключително много играта. Реферът вдигна и голям брой жълти картони на играчите и от двата отбора.

Единственото попадение след почивката падна в 59-та минута. Георги Божилов хвърли тъч към Адемар, бразилецът навлезе сам в наказателното поле, след което стреля и вкара за 3:2.

Гостите опитаха по всякакъв начин да стигнат до точката, опитаха и натиск в края на мача, но така и не постигнаха целта си.

След победата, Черно море излезе на 6-то място с актив от 29 точки. Локо Пд пък остана на 14-та позиция с 12.