Шампионите днес имаха възможност да отидат за три-четири часа до столицата на Австрия Виена. Почти всички футболисти се възползваха от тази възможност.

Някои като бразилците Лусио и Деко - Мирослав Иванов останаха в Линдабрун, за да почиват. Вчера те празнуваха до късно успеха на кариоките на Копа Америка. Двамата са уморени и от „научния” спор, който водят помежду си, Лусио ли е по-българин или Деко е по-бразилец. Джайеоба също предпочете да почива в базата на сините.

Нормално сините отдадоха нужното внимание на историческите забележителности на Виена. Горещото време, над 35 градуса, не попречи на футболистите да се разходят от Градската опера до Катедралата и всичко това да съчетаят и с някои покупки.

Не бе пропуснат шанса от играчите да пият и виенско кафе и то не къде и да е, а в кафене „Моцарт”. Както се казва да почувстват „ритъма на живота”.

Е, почувстваха го, на тренировката вечерта в Линдабрун. Игралите срещу Шопрон направиха възстановяване. Останалите пълноценна тренировка, в по-голямата си част от тактически упражнения.

Старши треньорът Станимир Стоилов се караше здраво на всеки, който не отиграваше ситуацията, така както той и помощниците му показваха.

Първи пострада Миро Иванов. Стоилов веднага го „захапа”, че не внимава и не е разбрал какво трябва да прави. После хокането се насочи към Живко Миланов. Той го отнесе заради това, че отиграваше грешно топката при едно от упражненията. Не се разминаха с викането и юношите, най вече Стефан Станчев и Тодор Стоев.

За някои тренировката продължи повече от два часа. Накрая и Станимир Стоилов, който участваше активно в упражненията, се умори и прекрати заниманието.

Вечерта, от жегата ли, от тежката тренировка ли, вече никой не си спомняше, че е пил днес виенско кафе насред Виена.