В състава на Левски има три въпросителни преди символичното гостуване на Локомотив София. Илиан Илиев е наясно с огромна част от титулярите си за софийското дерби, но има три въпроса, които будят по-сериозен интерес.

Едната дилема е в защитата, където интригата е кой ще започне – Башлиев или Нуно Пинто? Португалецът не е играл от началото на сезона, но вече тренира наравно с основната група и е на разположение. Недостатък е липсата на игрова практика при него, но в крайна сметка той трябва рано или късно да почне с трупането на минути, тъй като е важен състезател.

В средата на терена спорът е между Христо Йовов и Роман Прохазка. Един от двамата ще е партньор на Владимир Гаджев пред карето защитници.

В атака също се появи реална конкуренция по левия фланг. Сто процента е ясно, че Илиев няма да се откаже от Базил Де Карвальо и Кристоаво Рамос, които са непоклатими в титулярния тим. Битката е между Симеон Райков и новобранеца Илиян Йорданов. Двамата играят по левия фланг и притежават сходни качества. От началото на сезона Райков е твърд титуляр, но срещу Пирин Гоце Делчев Йорданов се включи добре, като дори реализира при дебюта си със синия екип.