Футболните клубове и медиите са осъдени да бъдат заедно. За добро или за лошо. Едните не могат без другите. Така че, когато се стигне до конфликт между двете страни, печеливши няма. Има само губещи.

Затова стартът на подготовката на Левски, придружен от журналистически бойкот, бе обезпокоителен и за двете страни. Добре е обаче, че на „Герена“ бързо осъзнаха какво могат да изгубят от евентуалното изостряне на тона с пресата и постъпиха разумно. Това бе начинът – да се свика бързо нова пресконференция, на която конфликтът да бъде изгладен и забравен.

Гонзо няма полза от създаването на изкуствени врагове. Медиите също нямат полза от това да превръщат Гонзо в свой враг. Защото става дума за Левски, а не за Чапръчене.

Има една хубава българска поговорка: „Три пъти мери, веднъж режи“. А когато се действа под въздействието на емоциите, може да се направят куп грешки. Нервите не са добър съветник. Затова и народът е казал още: „Утрото е по-мъдро от вечерта“. Хубаво, че всички предпочетоха утрото.