Халфът на Черно море Марк Клок напоследък може и да не играе толкова редовно за варненци, но пък определено внимание към него не липсва. Холандската издание на goal.com посвети цял материал на 22-годишния опорен халф, който говори свободно за впечатленията относно реалностите в България и А група.

Сайтът описва Клок като „мъж с мисия“, докато самият футболист подчертава, че голямото разстояние до родния Амстердам не го притеснява ни най-малко. Защо? Защото е готов на жертви в името на успеха. „Семейството ми, приятелката ми и моите приятели ми помагат, за да постигна целите си“, казва полузащитникът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Клок не крие, че основното му желание е да печели трофеи, като вече завоюва два на българска почва – Купата на страната след уникалната драма срещу Левски във финала и Суперкупата, където Лудогорец беше сломен с 1:0.

„Аз съм амбициозен тип, изисквам максимума от себе си“, отбелязва Клок, който не следва обичайните порядки в Холандия. Вместо да остане и да търси развитието си в Ередивизи, той напуска Утрехт и подписва с Рос Каунти в Шотландия. Авантюрата там обаче не продължава дълго. „Обстоятелствата ме принудиха да си тръгна“, разказва още халфът. Така преди началото на сезон 2014/2015 той получава предложения само от сравнително скромни отбори. Малко преди затварянето на трансферния прозорец агентът му получава обаждане от България. Клок взима своето решение и се озовава във Варна, без за знае нищо нито за страната ни, нито за Черно море. Аклиматизацията му обаче се оказва повече от успешна.

„Аз съм отворен към българската култура и затова тук ме ценят още от първия ми ден. Като приемеш техните порядки, печелиш уважението им. Има обаче доста неща, които нося със себе си от дома. Винаги са ми казали, че трябва да се трудя здраво. Това ми помага да стоя здраво стъпил на земята“, добавя Клок.