Холандското издание „Voetbal International” отправи сериозни обвинения към българския футбол и в частност към Левски. Според изданието футболът в България се управлява от мафията, мачовете се продават, а играчите са роби.

Основно в материала става дума за бившия футболист на Левски Андвеле Слори, чийто договор според холандците е скандален.

Ето и текста на материала, посветен на българския футбол:

Сержиньо Грийн подписа с Левски през този сезон. Също така Дъстли Мюлдер и Андвеле Слори. Последният наскоро отиде изненадващо в Австралия.

Българският футбол изглежда е под контрола на мафията. Преди стадионите бяха пълни, а сега ходят по няколкостотин човека от подземния свят. Мачовете се продават, а играчите се превръщат в роби при сключване на договорите.

„Voetbal International” твърди, че има копие от скандалния договор на Андвеле Слори с Левски. „Например, при преминаването на крилото в Левски, моментално 50% от правата му са преминали в ръцете на футболен агент. Затова бившият играч на Екселсиор, Фейенорд и Уест Бромич Албион предпочете да избяга в Австралия”, завършва материалът.