С доста любопитна за нас новина излезе онлайн изданието на немския вестник "Билд". Тя е свързана с германската футболна легенда Марио Баслер, който според информацията може да стане старши треньор на български отбор от А група. Кой отбор обаче иска Баслер за наставник, не става ясно.

Твърди се, че бившият футболист на Байерн Мюнхен вече е получил официално предложение за доовор за 2 години, а самият той призна: "Много интересно предложение."

От 5 месеца Баслер е спортен директор на петодивизионния Лок Лайпциг, но е готов да напусне клуба, за да се впусне отново в треньорска дейност. Миналата неделя ултраси на отбора предизвикаха прекратяване на мача, а дори Баслер пострада в бойните действия по терена. Той обаче отрече евентуалното идване в родината ни да е свързано с това. "Ако реша да го направя, няма да има нищо общо със случилото се в Ерфурт."

В треньорската си кариера Баслер е водил единствено немски отбори, главно в Трета лига - Ян Регенсбург, Айнтрахт Трит, Вакер Бургхаузен и Рот-Вайс Оберхаузен.