Ганайският нападател Доминик Адиа е много близо до трансфер в Левски, съобщава GHANAsoccernet.com.

24-годишният футболист в момента е свободен агент и е в напреднали преговори с ръководството на Левски. Според информациите той е много близо до това да подпише със „сините“.

Доминик Адиа наскоро разтрогна договора си с Арсенал Киев.

Желанието на нападателя е да продължи кариерата си в отбор, където ще играе редовно, за да може да попадне в състава на Гана за Световното първенство в Бразилия.

През декември Доминик Адиа не успя да постигне споразумение с Волин Луцк и в крайна сметка не подписа с украинския отбор.

Той е считан за един от най-големите таланти в родината си, но напоследък кариерата му е в застой. Роден е на 29 ноември 1989 г. Висок е 172 см, тежи 72 кг.

Възпитаник е на Фейенорд Академи в родината си. После преминава в местния гранд Хартс оф Лайнс. Адиа играе и за норвежкия Фредрикстад, където е харесан от скаути на Милан и привлечен в Италия. За “росонерите” нападателят така и не записва официален мач, даван е под наем в Реджина (13 мача 1 гол) и Партизан Белград. След това играе в турския Кършияка, преди да го купи киевския Арсенал. За украинския тим има 32 мача и 8 гола.

В ганайския национален отбор той има 18 мача с 4 попадения. Сребърен медалист е от Купата на Африка в Ангола през 2010 г. Световен шампион за младежи през 2009 г. и голмайстор на първенството с 8 гола. Доминик Адиа е част от състава на Гана за Световното първенство през 2010 година, когато „черните звезди“ загубиха на четвъртфинала от Уругвай с дузпи. Адиа е избиран и за най-добър млад футболист на Африка за 2010 г.