Тулуза и Рен през два-три дни влизат в новините ни с резултати и подробности. Нормално – следим под лупа съперниците на ЦСКА и Локомотив Сф в УЕФА. Това обаче означава и друго – че тези тимове играят често-често мачове в различни състезания и всеки се оправя с възстановяване и ротациии, както може. Френската футболна федерация категорично отказа да премести по един мач, както на Тулуза, така и на Рен от вътрешното първенство, насрочени за по 48 часа след евродвубоите им. И така е не само във Франция

У нас обаче сме свикнали да осигуряваме екстри за нашите представители в евротурнирите. Ако някой от тях поиска, изтегляме мача с ден-два. Ако друг натисне още повече – можем дори да го отложим за неясното бъдеще.

Някои ще кажат – ами това е добре. Влиза се в положението на нашите отбори, помага им се в Европа. Това е така, но само от една страна. От друга гледна точка глезенето на тимовете ни ги вади от по-екстремни ситуации със сгъстен график, който затруднява, но пък калява и воля, и физика. А тези качества са много ценни за футболистите в напечени и тежки мачове, каквито са евросблъсъците.