Моделът на Черноморец Бургас със сателитния Черноморец Поморие проработи още след първия полусезон, макар и по принуда. От втородивизионния отбор по спешност бяха привлечени централните защитници Велин Дамянов и Емил Копаранов. Те ще компенсират липсата на отстранените Траян Дянков и Николай Кръстев.

„Мислехме да ги вземем през лятото, но се наложи това да стане още сега. Велин и Емил са част от фундамента с български футболисти, който трябва да изградим до 3 години и половина. Ще им осигурим всичко, за да се развият като професионалисти”, заяви мениджърът на бургаския тим Красимир Балъков.

Той посочи, че през пролетта под лупа ще се следи развитието на още няколко млади футболисти от Поморие, които може да преминат в елитния Черноморец през лятото.

Балъков не конкретизира имената на наблюдаваните, но със сигурност сред тях е Венелин Филипов, който тази зима беше взет с акулите на лагера в Анталия.

Тимът на Черноморец Поморие беше създаден миналото лято по германския модел, според който елитните отбори имат сателити в по-долните дивизии и обиграват в тях млади таланти, за да се подсилят с тях, когато израснат.