Тази сутрин в 5,50 отборът на Черно море кацна на летище Варна с чартър от Генуа. Възпитаниците на Никола Спасов пропътуваха разстоянието от Генуа до морската ни столица за около 2 часа и 30 минути.

Въпреки загубата от Сампдория с 0:1 след попадение в даденото 4-минутно продължение, в лагера на Черно море царуваше оптимизъм и задоволство от показаното пред близо 22 000 зрители на стадион “Луиджи Ферарис”.

“Моряците” съжаляваха за пропуснатия шанс на няколко пъти при много опасни удари да вкарат гол в мрежата на Кастелаци, с което да затруднят до краен предел съперника, а защо не и да го елиминират.

Доста бяха ласкави и оценките от страна на италианските журналисти за представянето на “моряците”. Добро впечатление остави централният бранител Николай Домакинов, който тотално обезличи ръстовия Карачоло, с което дори принуди неговата смяна 13 минути преди края на срещата. На ниво се представи вратарят Карамфил Илчев. Самочувствие показаха Джоров, Бачев, Томаш и Георгиев.

Ентусиазирана от представянето на Черно море бе и гадателката Теодора Стефанова след мача, която преди това бе прогнозирала този резултат (1-0 за Сампдория). “Наистина познах резултата от този двубой. За съжаление беше така. Трябва обаче да отбележа, че Черно море надигра Сампдория. Варненци имаха много сериозни голови положения, които за съжаление не успяха да реализират. Виждам едно много добро бъдеще пред Черно море от тук нататък. “Моряците” ще се представят много добре особено през първия полусезон в родния шампионат, а в края на първенството ще завършат 4-и или 5-и”, коментира Теодора Стефанова.