В Черно море са на път да се откажат от привличането на нападател от България и вече гледат за такъв в чужбина. Преговорите с ЦСКА за трансфер на Димитър Илиев не търпят развитие и двете страни не могат да постигнат съгласие около първоначално обявената от „армейците” сума от 80 000 евро.

В Черно море са убедени, че тази сума е твърде завишена, ако се изхожда от факта, че Димитър Илиев има едва няколко изиграни мача през сезона. Желанието от страна на спортно-техническото ръководство на варненския тим да си осигури други родни нападатели също „удря на камък”, защото или играчите имат твърде завишени финансови претенции, или отказват да дойдат на проби на „Тича”.

Всичко това подтикна клубните шефове да ориентират търсенето си към чуждестранни нападатели, които са свободни агенти. Причината е пределно ясна. Финансовите претенции на футболистите зад граница са в повечето случаи съобразени с икономическата криза, а и самите те изразяват готовност да изкарат пробен период, въпреки сериозните си визитки.

На „Тича” са категорично решени да си осигурят качествен централен нападател, който да материализира головите положения пред противниковата врата.