Въпреки че Литекс отрича да търси нови попълнения на полусезона в родния шампионат, в Бразилия продължават да спрягат имена за българския тим. Според последните информации в пресата в страната на кафето, вратарят Виничиус Баривиейра може да стане футболист на „оранжевите” още тази седмица. Изданието „Газета до Пово” пише, че след като Родриго Галато отказа да премине от Атлетико Паранензе в Литекс, вторият вратар на тима ще го стори.

Галато бе спряган в рамките на няколко дни усилено като сигурен нов футболист на Литекс, като в Бразилия твърдяха, че само от него зависи къде ще продължи кариерата си. Това все пак потвърждава информациите, че самият вратар е отказал трансфера, като е предпочел да продължи да играе в родината си.

Информацията на „Газета до Пово” обаче твърди, че Атлетико Паранензе държи на връзките си с Литекс, и е готов да осигури нови футболисти на европейския клуб. Начело на списъка с предложени играчи е именно друг вратар – Вичиус. Той е един от 16-те футболисти на Атлетико, които ще са свободни агенти в края на сезона.

„Срещнах се с Осимар Боличеньо, спортния директор на Атлетико, изяснихме някои неща. Бях и в Европа, за да получа паспорта си, и България наистина е една от възможните дестинации за мен. Всичко ще се реши може би още тази седмица,” казва пред вестника самия Виничиус, който разполага с паспорт от ЕС – факт, който може да му помогне много в намирането на тим на Стария континент.

„Понякога, когато отидеш да играеш в по-малък отбор, можеш да се бориш за титлата, която ти дава право на участие в Шампионската лига, а оттам вече се случват хубави неща. За мен подобен трансфер би бил добър,” обясни още стражът.

Ако 24-годишният Виничиус не допадне на Литекс, в Атлетико Паранензе са готови и с други имена, които да продадат на ловчанлии за същата сума, която е била предложена за Галато.