Тимът на Черноморец Бургас победи Левски с 3:1 в благотворителна приятелска среща, която се игра пред около 1000 зрители на стадион "Георги Аспарухов". Така "акулите" постигнаха втора победа срещу Левски от началото на сезона, а "сините" вече в три поредни мача нямат победа.  

Мениджърът на "акулите" Красимир Балъков игра до 30-та минута, а спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо остана на терена до 68-та минута и дори отбеляза попадението за "сините".

Бургаският тим поведе в резултата още в 8-та минута. Пламен Крумов проби по десния фланг на атаката на Черноморец и центрира в наказателното поле на Левски, стражът на "сините" Митрев не се намеси убедително и топката стигна до Мартин Тошев, който се разписа за 0:1.

В 29-та минута Левски изравни чрез Гонзо за 1:1. Александров направи двойно подаване с Георги Иванов, Гонзо излезе сам срещу Стоян Колев и прати топката във вратата на гостите.

"Акулите" обаче успяха да поведат в мача с попадение на Муса Койта в 43-та минута. Паланков получи хубав пас, нахлу в наказателното поле на домакините и центрира отлична на главата на Койта, който не остави никакви шансове на Митрев за 1:2.

В 81-та минута пък Андонов излъга Грийн и прати топката в долния ляв ъгъл на Кирил Акалски за крайното 1:3.

Средствата, които бяха събрани от билети и от спонсори, ще бъдат дарени на дом за деца без родители в Бургас, детско селище SOS Kinderdorf и на привърженика на Левски Георги Николов, който се нуждае от бъбречна трансплантация.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg

--

Фирма MIRAGE TRAVEL AGENCY организира пътуване до Лил за мача на Левски в Лига Европа. Информация на тел. 988 02 16 или http://www.miragetravel.bg/