Финансовото положение в Берое за момента не е чак толкова тревожно, както се опитва напоследък да бъде изкарано, съобщи на специална пресконференция шефът на съвета на директорите на старозагоркия клуб адвокат Дамян Георгиев.

Искам да уточня, че през последните пет месеца футболистите са вземали пари, и в момента им дължим половин заплата и пеемията за победата срещу Левски. А треньорският щаб има да получава две заплати.

Наистина ситуацията не е от най-добрите, но ми стана обидно да ни изкарват едва ли не клошарите на А група. За последните два месеца съм осигурил 140 000 лева, и с тези пари бяха покрити текущите разходи, каза още адвокат Георгиев.

Той уточни, че засега Берое няма нов собственик. Всеки ден водя разговори с някой кандидат и въпроса е кой ще вземе акциите безвъзмездно, но ще трябва да осигури цялостната финансова издръжка. Няма да допусна случайни екземпляри да се подиграват с Берое, добави Дамян Георгиев.

Само един наем имат да плащат футболистите на хазаите си и това ще стане до края на месеца, въпреки че ще бъде с двадесет дневно закъснение, уточниха от клуба.

Вероятно групата от футболисти ще бъде редуцирана след края на есенния полусезон, след като в момента 36 играчи се водят на щат в старозагорския клуб.