След като изпълнителният директор на Берое Красимир Георгиев обяви ФИФА за некомпетентен орган, а след това посъветва феновете да станат от Калиакра, сега той отново е на път да забърка Берое в скандал, информира Beroe Online.

Ръководеният от него ПФК Берое АД е игнорирал напълно писмата на световната футболна централа по случая Бруно Фернандес срещу Берое с искания за документи, които да защитят клуба.

От ФИФА поискаха допълнителни документи от двете страни, с които те да се защитят. Такива и до момента не са получени от страна на Берое. Междувременно негови сънародници се появиха на проби в тима от Стара Загора.

Играчът Бруно Фернандес е изпратил всички необходими документи. Във факс публикуван в сайта на мениджърска агенция "Градев спортс" от страна на световната футболна централа се казва: "На 13 юли получихме допълнителни документи от страна на играча Бруно Жоао Надинга Боргес Фернандес по случая. Копие от документите бе препратено до БФС и Берое за справка. Все още обаче изглежда не сме получили никакъв отговор от ПФК Берое (Стара Загора)."

От ФИФА изискват Берое да изпрати нужните документи преведени на някой от официалните езици на футболната централа (английски, френски, испански, немски) в срок до 26 юли. "Ако до тази дата не получим никакъв отговор ще завърши фазата на разследване на случая и делото ще бъде отнесено към съда за решаване на спорове между клубове и играчи, за да се вземе официално становище на базата на документите, с които разполагаме до момента."