Членът на Управителния съвет на Берое Михаил Боиндруков обяви, че той и неговите колеги са защитили интересите на клуба и са доволни от факта, че Тодор Христов ще продължи да играе за отбора.

“Последните три дни имаше сага покрай Тодор Христов. Един от столичните грандове желаеше да вземе наш футболист, ние поставихме твърди условия, при които може да има сделка. Футболистът има тригодишен договор с нас, взехме го за 20 000 лв. преди пет месеца, сега ни беше предложено за 200 000 лв. да стане футболист на ЦСКА, а и той имаше клауза в договора, при която, ако някой предложи 200 000 лв., автоматически може да стане техен футболист”, коментира Боиндруков пред BeroeOnline.

“Това означава, че ние и да искаме, не можем да го задържим, ако дадат 200 000 лв. Държа да подчертая, че ръководството защити интересите на Берое и направихме така договора и клаузите към него, че докато не постъпят 200 000 лв. в клуба, той не може да стане техен футболист. Не искахме да става историята с Пирин и други клубове, които, доколкото знам, чакат с години пари от даден отбор”, добави членът на УС на Берое.

“Ние бяхме длъжни да защитим интересите на клуба, обществеността, феновете, защото обещахме, че ще работим честно и почтено. След като момчето отиде и направи проби, се разбра, че парите няма да дойдат в клуба. И се разбрахме, че без пари ние футболисти няма да дадем. Тошко Христов от утре започва тренировки с Берое. Той никога не е бил собственост на ЦСКА. Това щеше да стане само, ако бяха превели пари. Снощи те са водили лични разговори, по договора на футболиста, какви са параметрите. Дали са стигнали до договорка, нас това не ни интересува. Щом парите не са пристигнали, той си е наш футболист и продължава да си играе за нас”, допълни Боиндруков.

“Преди малко говорих с Илиан Илиев, уточнихме тези неща, заявихме още един билет и се надявам, че в неделя ще излети заедно с отбора”, каза още членът на Управителния съвет на Берое Михаил Боиндруков.