В понеделник старши треньорът на Беласица Альоша Андонов проведе последното занимание от първия етап на зимната подготовка на отбора. Преди обяд той проведе общофизическо занимание, а след обяд-тактико-техническо.

Единственият футболист, който все още не е тренирал от началото на подготовката е вратарят Ангел Манолов, който претърпя операция на ахилеса в София. Поради тази причина той няма да вземе участие и във втория етап от зимната подготовка на Беласица, който ще протече от 23 януари до 5 февруари в турския курорт Антгалия.

С автобус във вторник вечерта от Петрич за Истанбул ще отпътуват 23 футболисти. Директно в Анталия ще пристигне върнатият от аерогара София футболист от Мали, който е с френски паспорт. Очакват се в Турция да пристигнат и други футболисти, но от къде и на какви постове ще играят не се ангажираха да съобщят от клуба.

Преди следобедната тренировка Кирил Димитров почерпи в съблекалнята съотборниците си и треньорите по случай 22-ия си рожден ден с торта, луксозни шоколадови бонбони и безалкохолни напитки. Във вторник от 10 часа старши треньорът на Беласица Альоша Андонов ще изпробва наличните футболисти в контролен мач на стадиона в Марикостиново срещу третодивизионния Пирин 2001 на Ивайло Андонов.

В него наставникът на Беласица ще даде шанс на новодошлите футболисти като с нетърпение се очаква и от феновете които ще дойдат да наблюдават мача играта на младежкия национал от Албания Клодиан Самина.