Административният директор на Локомотив Пд Наско Узунов заяви за Gong.bg, че в понеделник на стадиона в парк Лаута ще бъде представен новият собственик на клуба. Той помоли за търпение до първия ден на идната седмица, когато всичко ще бъде разкрито.

На предположението на репортера на Гонг, че новият собственик е Пещерска ракия, Наско Узунов отговори следното: „Няма да отричам или потвърждавам, че Пещерска ракия е новият собственик на Локомотив Пд. Няма да го направя и за която и да е друга фирма, която бихте предположили, нито ще уточня дали става въпрос за човек-собственик или фирма. Дал съм обещание пред новия собственик, че ще запазя тайната до понеделник.“

„Заповядайте след 18.00 часа на стадиона, когато ще представим притежателя на акциите, които Константин Динев ми повери, след като се отказа да финансира тима. След това ще направим и контролна среща между Локомотив и съперник, който към този момент все още не сме уточнили. Сигурен съм, че феновете ще бъдат доволни и че аз ще мога най-накрая да си отдъхна. Дето се вика - повече мога и да не се занимавам с клубните проблеми.“

Наско Узунов каза, че собственик има, но всичко ще бъде документално уточнено в понеделник. Той сподели, че името му ще бъде съобщено след 18.00 часа.

Другият евентуален собственик, който се спряга за Локо Пд, освен Винпром Пещера, е веригата аптеки Марешки, собственост на бизнесмена Веселин Марешки.