Невиждана кадрова криза застигна Локомотив Пловдив преди двубоя с Миньор Перник. Стефан Генов няма да може да разчита на десетима футболисти в дебютния си мач начело на смърфовете.

 

Аут до края на есенния полусезон са петима играчи. Това са наказаните Кирил Акалски, Мартин Сечков и Дани Кики, както и трайноконтузените Николов и Евертон Джилио - Том.

 

Освен тях двубоя с перничани пропускат още Деян Комленович, Даксон да Силва и Рафаел, които са с разтежения и въобще не тренират с черно-белите. Последните двама получиха травмите си по време на пловдивското дерби и се подлагат на физиотерапия.

 

Десният защитник Георги Мечечиев е с леко комоцио и се нуждае от поне десет дни пълна почивка, съобщиха от лекарския щаб на Локо Пловдив.

 

Надежда да се появи в игра срещу Миньор има единствено за Георги Божилов, но за целта той трябва да се оправи бързо от налегналия го вирус.

 

Пълният лазарет принуди Стефан Генов да привика в първия състав петима футболисти от юношите старша възраст на черно-белите. Трима от тях – Шабан Рамадан, Васил Сантов и Бахри Шакир, са защитници, а останалите двама са халфът Ивайло Герджиков и централният нападател Георги Петров. Почти сигурно и петимата младоци ще попаднат в групата за мача в понеделник в София.

 

В същото време изпълнителният директор на смърфовете ген. Йордан Димитров не изпълни заканата си да подаде оставка. Клубният шеф не е стъпвал на Лаута от началото на тази седмица, а опитите на представители на фенклуба да се срещнат с него засега остават без успех.

 

В същото време служителите в Локо Пловдив имат да прибират по две заплати, но не се знае кога ще стане това.