Вече бившият футболист на Етър Ахмет Хикмет е прекратил договора си вчера едностранно, по вина на клуба, заради неизплатени две заплати и половина, както и транш по договора му, който е трябвало да получи през септември.

По-рано през деня, от ръководството на Етър пуснаха изявление на официалната си страница, че Хикмет е уволнен дисциплинарно, заради неявяване на работа в продължение на няколко дни, след последния мач на тима срещу Ботев Пд.

От своя страна обаче, играчът е уведомил шефовете си, че има здравословни проблеми, свързани със зъбите, и е търсил медицинска помощ в болницата в Шумен. Хикмет е изпратил болничния лист в клуба, което прави уволнението му невъзможно.

Хикмет се свърза с Гонг и заяви, че още вчера адвокатът, който го представлява го е уведомила, че договорът му е прекратен едностранно, и той вече е свободен агент, и може да си търси нов отбор.

„Това, което пуснаха от Етър на официалната си страница, не отговаря на истината, и искам да го заявя категорично, като съм сигурен, че още 15 момчета от отбора ще ме подкрепят. Не знам защо всички си мълчат относно политиката на клуба. Те изгониха неправомерно прекалено много футболисти, които обаче нищо не казват,“ заяви за Гонг Хикмет.