Акционерите в Локомотив Пловдив, начело с мажоритарния собственик Коко Динев, се събраха днес за годишно Общо събрание, и на него гласуваха за промяна в името на акционерното дружество. Отсега нататък то ще се изписва по следния начин: Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив 1926 АД, съобщава официалният сайт на „черно-белите”.

Промяната бе наложителна, след като бе доказано с документи, че клубът е основан през 1926 – десет години по-рано, отколкото се приемаше досега. Решенията на Общото събрание ще бъдат вписани в съда, като срокът е от 4 до 40 дни. При всички положения обаче от следващия сезон във всички официални документи ще се вписва новото име, заяви административният директор Атанас Узунов.

По време на Общото събрание бе приет годишният финансов отчет и баланс на дружеството за 2010 година. Бяха преизбрани досегашните членове на Съвета на директорите до 29 август 2013 година.

Хореографията за утрешния мач срещу ЦСКА е посветена изцяло на това събитие, заяви шефът на фенклуба на Локомотив Костадин Славов.