Локомотив Пловдив победи с 2:0 при гостуването си на Вихрен Сандански и се стабилизира в класирането на А група преди двубоя срещу ЦСКА за Купата на България в сряда.

Головете отбелязаха Даксон Да Силва и Стойко Сакалиев, като те и Мартин Камбуров бяха заменени от наставника Ясен Петров, за да бъдат съхранени за сблъсъка с червените.

В първия половин час на срещата в Сандански имаше само един изстрел в рамките на вратите – на Даксон Да Силва, който в 11-ата минута преодоля двама бранители и стреля от 16 метра, като топката тупна коварно пред Шейтанов, но вратарят спаси.

Двата тима показаха равностойна игра, като гостите от Пловдив първи успяха да създадат опасно положение и да го реализират. В 36-ата минута Стойко Сакалиев получи топката на границата на наказателното поле, прехвърли топката над главата на защитник и от близо прати топката във вратата на домакините.

Футболистите на Вихрен реагираха като ужилени след гола и стигнаха до изпълнение на два поредни корнера, като само две минути след попадението можеха да изравнят след удар на Еривертон от 18 метра, но изстрелът му не порази целта.

В 50-ата минута Радослав Анев напредна по десния фланг, топката попадна в Даксон Да Силва, който стреля силно, коженото кълбо се удари в главата на Валери Георгиев и влезе във вратата на Шейтанов, като след силния шут медицинският екип на санданчани трябваше да оказва помощ на поваления Георгиев.

Най-доброто положение за Вихрен в последния половин час бе изпуснато от резервата Любомир Величков.До края на срещата смърфовете можеха да стигнат до трети гол, но Мартин Камбуров и Дани Кики не успяха да отбележат.

Локомотив Пловдив излезе на осма позиция с 11 точки от десет мача, докато домакините от Вихрен са под чертата и заемат 14-ото място с осем точки.

Вихрен: 15. Шейтанов, 6. Симоеш, 4. Христозов, 11. Георгиев, 18. Тренков, 22. Петров, 23. Шукардиня, 17. Еривертон, 20. Хуго Сантош (60 – 16. Коща), 7. Димитров (46 – 19. Величков), 13. Милиан

Локомотив Пловдив: 12. Колев, 15. Анев, 5. Милиев, 22. Ив. Иванов, 25. Йошев, 23. Горанов, 4. Моралес, 11. Даксон(73 - 26. Хейдън), 16. Кики, 20. Камбуров(84 - 7. Златковски), 29. Сакалиев (78 - 9. Златинов)