Титулярният вратар на Литекс през есента Урош Голубович вече има още по-сериозна конкуренция за мястото си в рамката. След като досега се бореше за позицията с Тодор Тодоров, сега вече в тима от Ловеч е и бразилецът Родриго Галато.

„Конкуренцията при вратарите може да е само полезна, и на нас, и на отбора. Щом е тук, значи е добър,” заяви Голубович при завръщането на „оранжевите” в България след лагера в Турция.

„Ние тренирахме много здраво и направихме една добра подготовка като цяло. Наистина на мачовете не се представихме много добре, но аз това го отдавам на умора. Дали е така или не, ще видим когато започне първенството,” коментира стражът за загубите в проверките.

Литекс получи необичайно голям брой голове в контролите, но Урош Голубович се надява това да се промени със старта на пролетния дял от първенството. „Допуснахме девет гола, което е малко странно за нас. Ние за цялото първенство допуснахме девет гола. Играхме срещу силни съперници. Надявам се в първенството да не допускаме толкова попадения,” завърши Голубович.