Вратарят на Локомотив София Урош Голубович заяви днес, че все още не му е предлаган нов договор от клуба. „Контрактът ми изтича през лятото на 2008 година, до момента не сме говорили за удължаването му. Аз имам желание да се развивам и в даден момент се надявам да заиграя в чужбина”, каза Голубович по време на награждаването си за Футболист на 13-тия кръг в „А” група.

Сърбинът стана третият вратар в историята на анкетата, който грабва приза. Преди него за играчи на кръга са обявявани Евгени Хмарук от ЦСКА и Лилчо Арсов от Ботев Пловдив. Голубович събра 11 гласа от 25-те гласували футболни специалисти. След него останаха Здравко Лазаров с 6 гласа, Емил Тодоров (4), Бето (2) и Мартин Камбуров (1).

„От много години Локомотив нямаше точка срещу Левски. Преди мача бяхме психически затормозени от този факт. Тази точка може да помогне за подобряване на самочувствието ни. Преди мачове с Левски и ЦСКА Локомотив излизаше с мисълта, че е по-слаб от тези отбори”, коментира Голубович. Вратарят допълни, още че преди да премине при столичните железничари е имал предложение от грандовете, но по една или друга причина трансферът не се е осъществил.

„Надявам се в предстоящия кръг да бием Славия и да вземем прекия мач за евротурнирите. „Белите” са добър отбор. Стевица Кузмановски ми е бил капитан в Сърбия. Нашата защита пък трябва да внимава за Здравко Лазаров”, допълни още стражът.

Сърбинът разкри, че се е захванал с вратарството, тъй като не е имал голямо желание за тичане и още като малък винаги е избирал да е на вратата.