Някак между другото остана информацията, че Славиша Йоканович класира Уотфорд във Висшата лига. Постижението на сърбина е забележително, защото всеки, който следи по-детайлно европейския футбол, знае че Чемпиъншип е много тежка лига. Първенството е маратонско и редовният сезон приключва след 46-тия кръг. Йока съумя да стигне до директна промоция, което му отваря широко вратите в занаята.

Това не касае родния футбол, но фактът, че сърбинът води за кратко Левски е много показателен. Авантюрата му на „Герена“ беше къса – от юли до октомври 2013 година. Славиша не постигна нищо със „сините“, но историята показва, че и след него ситуацията не се е подобрила. Остави впечатление на интелигентен и приятен човек. Проверка на статистиката показва, че Левски освободи треньора след равен с Локомотив София на „Георги Аспарухов“. Преди това Йока беше в серия от шест мача само с победи и едно поражение от Лудогорец. Търпението и тогава беше с много нисък праг, но това се оказа добра услуга за сърбина, чиято кариера вече е в друга орбита. 

 Изводът е ясен. Левски, а и всеки клуб, трябва да уважава треньорите. Нужно е да се прави разграничение между временен и постоянен наставник. Когато „инвестираш“ в даден специалист е нужно да му бъдеш гръб и да дадеш време, за да окаже реално влияние върху тима. 

 На „Герена“, а и на много други места това не се е случвало от години. Левски по правило сменя своите треньори като носни кърпи. Понякога месомелачката поглъща по пет човека на сезон, което е изключително ненормално. Днес около Стойчо Стоев е спокойно, но в четвъртък може и да не бъде. Въпросът е Левски да е научил урока „Йоканович“. Изграждането на облик е трудна работа, за която трябва време. Още повече в сегашното положение на тотално безпаричие.

 Колкото до Йока, той си е много добре. Спечели промоция с Уотфорд, а от Съндарланд също го искат, защото са недоволни от Дик Адвокаат. Сърбинът ще чака, тъй като „черните котки“ не са сигурни за мястото си във Висшата лига. Слав обаче изглежда си гарантира срещи с Моуриньо, Ван Гаал, Венгер и другите от каймака в английския футбол.

 "Сам нямаше да си тръгна от "Левски", това каза сърбинът в интервю пред колегите от ТВ7. Коментар за тези думи изглежда напълно излишен...