Отборът на Ботев претърпя поражение с 0:2 от Нийрегихаза в контролна среща, играла се в Турция. „Канарчетата“ имаха своите положения за гол, но така и не съумяха да реализират. За сметка на това унгарците, които се състезават в аматьорските дивизии в страната си, бяха доста по-ефективни и отбелязаха при две от по-опасните си атаки.

В 3-ата минута повдивчани изпълниха корнер от дясно на вратата на унгарците. Орлин Старокин отправи удар с глава, но топката мина покрай вратата. В 12-ата минута след центриране от корнер, топката попадна в Кифуети, който отправи добър диагонален удар, но покрай вратата.

След половин час игра „канарчетата“ изпълниха нов ъглов удар. Юсеин центрира, а Кристиян Димитров отклони с глава, но неточно.

Първото по-сериозно положение за унгарците дойде след 37 минути игра. Ласо със страховит шут прати топката към вратата на пловдивчани, но Виктор Голас майсторски изби в корнер.

Противно на доминацията на тима Николай Костов, Нийрегихаза излезе напред в резултата две минути преди края на редовното време на първата част. Играч на унгарците бе съборен в наказателното поле, Петер се нае с изпълнението, стреля в центъра, а Голас се хвърли в ляво и така резултатът бе открит – 0:1.

В началото на втората част Николай Костов извърши две смени. На мястото на Тютюков в игра се появи Бождар Васев, а Валентин Галев застана под рамката на мястото на Виктор Голас. Реджи стреля в 59-ата минута и парти топката покрай вратата на Ботев, а в 65-ата минута влезлият като резерва Рангел Игнатов получи контузия на дясното рамо и принудително бе заменен. Малко след това Йордан Христов стреля силно, а унгарският страж със сетни сили изби в корнер, от който не произлезе нищо.

В 73-ата минута футболистите на Нийрегихаза стигнаха и до втори гол. След атака, минала през центъра Режеш с удар от наказателното поле покачи на 2:0.

В последната минута на редовното време Наско Милев имаше възможност да отбележи гол. Той отправи удар с глава, но се получи рикошет в тялото на бранител и вратарят изби в корнер.

След края на мача наставникът на Ботев Николай Костов отказа коментар единствено стана ясно, че в понеделник и вторник пловдивският тим ще бъде в почивка. 

Следете развитието на мача с Gong.bg:

Стартов състав на Ботев: Виктор Голас, Йордан Христов, Християн Димитров, Орлин Старокин, Филипп Филипов, Серкан Юсеин, Мариян Огнянов, Лъчо Балтанов, Грегъри Нелсън, Кифуети, Боби Тютюков

1' Начало на мача

3' Центриране от корнер от дясно на вратата на унгарците. Старокин стреля с глава и прати топката покрай вратата

Ботев

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

12' След изпълнение на корнер, топката попадна в Куфуети, който отправи добър диагонален удар, но топката мина покрай вратата

30' Корнер от ляво унграската врата, Юсеин центрира, Кристиян Димитров отклони с глава, но неточно

37' Първо положение за гол за унгарския тим. Ласо със страховит шут прати токата към вратата на Ботев, майсторско спасяване на Голас избивайки в корнер  

43' Дузпа за  Нийрегихаза, след като играч на унгарците бе съборен в наказателното поле. Петер Полоскай се нае с изпълнението, стреля в центъра, Голас се хвърли на ляво и откри за 0:1. 

45' Край на първо полувреме

46' Начало на второ полувреме

46' Тютюков е заменен от Божидар Васев, а Валентин Галев замени Голас

59' Реджи стреля и праща топката покрай вратата на Ботев

63' Кристяин Димитров отстъпи мястото си на Терзиев 

65' Влезлият като резерва Рангел Игнатов получи контузия на дясното рамо и принудително бе заменен.

69' Силен удар на Йордан Христов с мъка спасен от унгарския вратар, който изби топката

73' Унгарците вкараха и втори гол. След атака, минала през центъра, Режеш с удар от наказателното поле покачи на 2:0

76' Лазар Марин и Емил Камберов замениха Йордан Христов и Мариян Огнянов

90' Наско Милев имаше възможност да отбележи гол. Той отправи удар с глава, но топката рикошира в тяло на защитник и вратарят изби в корнер

90+4' Край на мача


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS