Новото попълнение на Лудогорец Уилсон де Соуса Паула Жуниор - Кайсара се очертава да бъде титуляр в шампиона на България. Ивайло Петев усилено залага на Кайсара като част от своята основна единадесеторка, която сработва за мачовете срещу Динамо Загреб. Кайсара пристигна в България от португалския Жил Висенте, където е играл последните два сезона. Бразилецът е налаган в състава на Лудогорец като ляв бек. Той обаче призна, че е започнал на тази позиция случайно и то след преминаването си в Жил Висенте заради контузията на съотборник. До тогава Кайсара е бил десен защитник. При това положения Петев има на разположение двама футболисти, които могат да играят еднакво добре от ляво и от дясно на отбраната – освен Кайсара, това е и Йордан Минев. 23-годишният Кайсара даде първото си по-дълго интервю за Гонг, малко преди края на лагера в Австрия

- Как се чувстваш в Лудогорец и свикна ли вече със съотборниците?

- Добре съм, щастлив съм, свиквам с всичко. Хората много ми харесват и съм много щастлив.

- Допада ли ти стилът на Лудогорец сравнен с този на бившия ти отбор Жил Висенте?

- Те са напълно различни двата стила. Няма нищо общо. Жил Висенте е голям отбор, но е отбор, който излиза да се защитава. Лудогорец излиза да атакува и да печели своите мачове. Харесва ми.

Уилсон Кайсара: Ивайло Петев ме следи изкъсо, случайно заиграх като ляв бек

източник: снимки: Gong.bg, Веско Вълчев

- Усещаш ли, че ще си титуляр в новия си отбор?

- За сега може да се каже, че нещата са 50 на 50. Работя за това, но ще видим какво ще стане.

- Как се държи Ивайло Петев и има ли много изисквания към теб?

- Очакванията ми са добри. Така да се каже държи ме изкъсо. Държи ме в течение на нещата. Информира ме за всички грешки и за неговите изисквания какво иска да направя. Това е добре, защото се развивам.

- Какво знаеш за съперника в Шампионската лига Динамо Загреб?

- Видеото, което гледахме сега, беше първото, което видях за отбора. Според качествата, които имаме в Лудогорец мисля, че имаме шанс да се класираме и да стигнем далеч.

- С кого се разбираш най-много в Лудогорец?

- Естествено, че с бразилците – Шоко, Кишада, Марселиньо. Всички се опитват да ми помагат и да говорят с мен, въпреки че не мога да говоря български.

- Делиш една стая с Мичел Бургзорг, който освен, че играе футбол, прави и музика. Харесва ли ти това, което прави, допада ли ти неговата музика и пречи ли ти, ако е по-шумен?

- Харесвам, харесвам. Разбираме се добре в стаята. Говорим си с компютрите. Тоест превеждаме си, за да си говорим. Харесва ми музиката му. Аз също му пускам испанска, португалска и бразилска музика да слуша. Той го харесва, въпреки езиковата бариера се разбираме добре.

- Може ли да направите някакъв музикален дует?

- Не, няма такъв шанс. На терена съм добре, обаче гласа ми е ужасен. Единственото, което може да излезе от мен е някакъв танц.

Уилсон Кайсара: Ивайло Петев ме следи изкъсо, случайно заиграх като ляв бек

източник: снимки: Gong.bg, Веско Вълчев

- Разкажи нещо за себе си и за идването си в Европа?

- Започнах в един малък отбор в Сао Паоло. След това ме видяха от Санта Андре и там започнах да играя професионално. Играх и за други отбори. Представители на Жил Висенте бяха в Бразилия и ме видяха на тренировка и там ме видяха и пожелаха да сключа договор.

- Как дойде в България и какво знаеше за България преди дойдеш?

- Играх два сезона в Жил Висенте. Направихме силни сезони. Влязохме в елитната група първата година. Втория сезон стигнахме до средата на класирането. По това време Лудогорец са започнали да проявяват интерес към мен. Имаше интерес към мен от Бенфика, Брага, Порто, които са ме харесвали, но отбора, който е направил предложение Лудогорец.

- Къде ти е по-удобно да играеш като ляв или десен краен бранител, защото дойде с визитка на ляв бек?

- Когато пристигнах в Португалия бях свикнал да играя в дясно. Футболистът на Жил Висенте, който играеше от ляво бе контузен, а трансферният прозоцер бе затворен. Така че се наложи да играя на позицията ляв бек. Така че мога да играя и на двете позиции. Иначе десният крак ми е по-силен.

Със съдействието на HUVEPHARMA