Двубой на Литекс от евротурнирите е сред съмнителните футболни срещи, които УЕФА разследва, пише в днешния си брой италианският ежедневник "Ла Стампа".
Според изданието има голяма вероятност албанският тим Беса да е уредил два свои мача, сред тях и този с Литекс през лятото. В първи кръг на турнира за Купата на УЕФА Беса гостуваше на сръбския Бежания в първата среща.

Букмейкъри са алармирали, че са били заложени огромни суми за това, че домакините няма да спечелят с повече от гол разлика. Двубоят завърши 2:2, а Беса продължи в турнира след равенство 0:0 у дома във втория мач. Албанците след това се изправиха срещу Литекс във втори кръг, като в първия мач домакинстваха. За тази среща е имало нереално много заложени пари за знака "двойка", а още на полувремето българският отбор водеше с 3:0 (това бе и крайният резултат).

По-голяма е вероятността ловешкият тим въобще да не е замесен в уреждането на този двубой, а това да е дело на албанската мафия, която е "хванала" хора от ръководството или футболисти на Беса, за да загубят мача.