Локомотив София и Монтана завършиха 1:1 в мача от 13-ия кръг на А група пред малко на 100 зрители на стадион „Българска армия“. В изключително чист мач, без нито един жълт картон, „железничарите“ поведоха в резултата чрез най-добрият на терена Димитър Телкийски, а Димитър Воденичаров изравни, за да донесе точката за гостите.

Така, ученикът в лицето на Тони Велков не успя да победи учителя Стефан Грозданов. Велков бе асистент на Грозданов по времето, когато настоящият треньор на Монтана бе начело на Локо Сф. На трибуните пък бе и бившият наставник на гостите Атанас Джамбазки, който сега е начело на Литекс.

В последния момент от групата на домакините за мача отпадна Марчо Дафчев заради контузия. По време на срещата пък в Монтана бяха извършени две принудителни смени, като през втората част играта трябваше да напуснат първо капитанът Даниел Гаджев, а след това и Янко Сандански.

Двубоят започна с минута мълчание заради кончината на трима души свързани с историята на Локомотив София – проф. Георги Златарски, Йончо Арсов и Димитър Донков.

През първата част на „Армията“ властваше царството на голямата скука. Домакините успяха да създадат четири положения пред вратата на Христо Иванов, но така и не успяха да вкарат. Селекцията на Стефан Грозданов пък не съумя да стигне до сериозно положение пред Валентин Галев.

През втората част картината на терена се промени и се получи двуостър сблъсък. Домакините излязоха изключително надъхани и логично успяха да поведат в резултата. В 69-та при една контра за Локо Сф, Владислав Романов центрира отляво, в наказателното поле Телкийски пое и след това с техничен удар изведе Локо Сф напред в резултата.

Десетина минути по-късно обаче Монтана изравни. След контра, Димитър Илиев намери Димитър Воденичаров, който с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:1.

След изравнителното попадение гостите натиснаха своя съперник и пропуснаха да го накажат за втори път. В последните минути пък „железничарите“ щурмуваха половината на монтанци, но също не стигнаха до нов гол.

След точката, Локо Сф остана на 11-та позиция с 12 точки, а Монтана е на 9-та позиция с 14 точки.