Тъмнокожият португалец Фабио Морейра пристигна около 3 часа тази сутрин в Кипър и взе участие в сутрешната тренировка на Локомотив София. Полузащитникът е висок около 180 см и ще остане на проби известно време.

Фабио ще навърши 23 години през април тази година, а за последно е играл за Теренифе Б – Трета испанска дивизия. Играчът е имал предложения и от словенския Драва Птуй, но отказал договор. Очаква се той да бъде изпробван още утре в контролата срещу Рапид Букурещ.

„Юноша съм на Бенфика, играл съм във втория отбор на клуба. До декември играх в испанския Тенерифе, както във втория, така и в първия тим. Бях на проби в словенския Драва, но не ме задоволиха условията, които ми предложиха. Върнах се в Португалия и тренирах с Бенфика, отвори се възможността да дойда в Локо Сф и аз се възползвах от нея. Засега не мога да кажа колко време ще остана. Играя като полузащитник в дясната зона, но мога да действам и по лявото крило”, заяви за Гонг Фабио Морейра.

 

Междувременно треньорският щаб на Локомотив Сф обеща каса бира за първия голмайстор за железничарите в контролите тук. До този момент ахилесовата пета за тима е именно реализирането на голове, след като и двете контроли със Стяуа с Гьонгнам бяха загубени с по 0:1.

 

От сутрешното занимание бе освободен единствено Малин Орачев. Няма контузени след двубоя с корейците.