След два дни ще стане ясно как и кой ще предава мачовете за сезон 2008-2009 в българската „А” група. Това разкри за Гонг шефът на S.V. – RSA и ПФЛ Валентин Михов. „Имаме среща на 10 юли с БНТ. На нея ще присъстват освен мен, Боби Михайлов и представителя на клубовете в лицето на Гриша Ганчев. След разговорите ще мога да дам и подробности. Истината е, че имаме още 2-3 много сериозни оферти”, коментира Михов.

Валентин Михов допълни, че за първи път от доста дълго време насам има реална конкуренция на офертите, тъй като съществува идея за проект, който след няколко години ще стане печеливш. „Има варианти да се направи нещо от рода на RAI DUE или PREMIERE. Да се излъчва основен мач с включвания при голове от другите стадиони. Да има специални коментари и много други екстри, за направим супер продукт. За това обаче е нужен необходимия ресурс и комбинацията на различни телевизии, защото самостоятелно никой не може да го направи, но за мен в България има почва да се направи”, коментира още Михов.

Той допълни, че ще лобира клубовете да вземат повече средства от правата. „Аз държа правата до 2011 г. и ако искам няма да променя условията, но съм решил да сме в полза на клубовете. 11 години никой не ми е помагал, когато нямаше никакви оферти”, каза още шефът на S.V. – RSA България, която държи правата на първенството.