Турските бизнесмени, които имат желание да получат контролния пакет акции на Локомотив Пд, получиха днес документацията на клуба и тепърва техни експерти ще се занимават с проучване доколко евентуална сделка ще бъде изгодна за тях. Това заяви за Гонг Галя Топалова, която участва като посредник в преговорите между турския бизнесмен Левент Назифоглу и собственика на „черно-белите” Емил Наков. Днес генералният секретар на Локомотив Атанас Узунов пътува до София, за да занесе нужната документация, искана от бизнесмените.

„Тепърва документацията ще бъде превеждана на турски и оценявана от икономически експерти. Много е рано да се каже дали сделка ще има,” заяви Топалова. Емил Наков също отрече да има сключена сделка за нов собственик. Утре се очаква босът да проведе преговори и с представителя на английския инвестиционен фонд Димитър Герасимов. Герасимов на практика е с едни гърди пред турците, тъй като още в края на миналата седмица получи документите на клуба, за да се запознае с тях.

Турските бизнесмени са се срещнали снощи със старши треньора на Локомотив Иван Маринов, за да се запознаят с неговите намерения и спортно-техническото състояние на отбора. Маринов потвърди за срещата с кандидат-собствениците.

В четвъртък турските бизнесмени ще пристигнат в Пловдив на среща с кмета на града д-р Иван Чомаков. На тази среща ще бъде обсъждана концесията на стадион „Локомотив”, тъй като това е един от ключовите моменти в преговорите.

„Сами разбирате, че има да се доуточняват още доста неща преди да има евентуална сделка за собствеността на Локомотив Пд. Това е фирма, която трябва да бъде проучена детайлно, преди да бъде закупена. Всеки един, който иска да притежава дадено дружество, си прави проучвания, за да разбере рентабилността му. Аз от футбол не разбирам и помагаме в преговорите само като посредници. Според мен обаче евентуална сделка между г-н Наков и Левент може да има най-скоро след седмица или две,” заяви още Галя Топалова.

Тя разкри още, че преговорите от страна на Локомотив се водят от Емил Наков и до момента Таня Тасева не е участвала пряко в разговорите.