Турските бизнесмени, които имат желание да закупят контролния пакет акции на Локомотив (Пловдив) са близки до футболния гранд Галатасарай. Това потвърди официално управителката на транспортната фирма „Етап-Адресс” Галя Топалова, чиито съпруг Зеки Байрам бе спряган като кандидат купувач на „чернобелите”. „Вярно е, че присъствахме на преговорите, но само като посредници. Турските ни партньори имат желание да закупят футболен клуб в България и чрез нас се свързаха с Локомотив,” коментира Топалова.

Тя заяви още, че е присъствала на първите преговори само като преводачка, като тя и съпругът и на практика нямат интереси във футбола. „За момента нещата все още не са официални, ако има сделка ще ви свържа с хората, които в действителност желаят пловдивския клуб. Те са близки до футболния отбор на Галатасарай,” заяви още Топалова. Бизнес дамата заяви, че засега няма информация кога ще е следващата среща, на която ще се преговаря със собствениците на Локомотив.

Близки до Таня Тасева твърдят, че тя е харесала повече офертата от турска страна в сравнение с офертата на българина Димитър Герасимов, който представлява английски инвестиционен фонд.

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали ще има сделка за смяна на собствеността или не.