Турските бизнесмени, които имат желание да закупят футболен клуб Локомотив Пловдив ще поемат разходите на тима по време на първия подготвителен лагер в Банско. Това заяви генералният секретар на „чернобелите” Атанас Узунов. „Срещнахме се с Зеки Байрам, съпругата му Галя Топалова и Левент Назифоглу и те гарантираха, че ще платят лагера независимо дали ще има сделка за собствеността на клуба” заяви Узунов.

Все още няма фактическа продажба на отбора, но такава на практика може и да има до края на деня. В 11:30 часа кандидат-купувачите имат среща с кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков, на която ще се коментират въпроси свързани с концесията на стадион „Локомотив”.

В същото време Емил Наков е обявил, че сделката с турците е почти сигурна. Независимо от това стана ясно, че и четвърти бизнесмен е пожелал да участва в наддаването за клуба. След английските инвестиционен фонд, турските бизнесмени, собствениците на ФК Брестник Марин и Владимир Маринови се оказа, че и пловдивският бизнесмен Здравко Линкин иска клуба. Той е собственик на голяма фирма за PVC дограма и името му бе замесено като кандидат-купувач още преди месец.