Александър Тунчев потвърди за Гонг, че отново е футболист на ЦСКА. Бившият национал иска да стигне до групите на Лига Европа с "червените".

"Подписах договор за една година. Много бързо се случиха нещата. Вчера имах разговор с ръководството и днес вече всичко е финализирано. Моят контракт с Локомотив Пловдив изтече, той бе за една година, така че няма проблем", заяви централният бранител.

"Надявам се първо да играем в групите на Лига Европа, защото това ми убегна при първи ми пресотй. Надявам се този път да го постигнем. Другото е дай Боже тази година да станем шампиони. Никога не съм спирал да следя какво става в ЦСКА, дори когато съм бил чужбина. Наистина нещата не са чак такива, каквито излизат по медиите. Надявам се, че ще вървмим към по-светло бъдеще", добави Тунчев.

Той говори и за вече бившия си клуб Локомотив Пловдив.

"Отборът на Локомотив се събра в последния момент. Представихме се много добре до зимата. След това имаше някакви неясноти около самия отбор, имаше разногласия с президента, той имаше проблеми с феновете. Добър първи полусезон до зимата и "преживяване" на отбора до края на шампионата. Най-лошото е, че нищо не се знае. Неяснотата е най-големият проблем. Дори президентът не знае дали остава. Не съм чул друг да изяви желание да вземе клуба. Ще бъде жалко отбор като Локомотив с такива привърженици да не успее да оцелее. Че ще оцелее е ясно, но трябва да започне равнопоставен", каза още Александър Тунчев.