Председателят на Тръст Синя България Васил Колев отправи нападки към все още действащия собственик на Левски Тодор Батков. Днес се заговори, че адвокатът се оттегля от управлението на "сините", а според Колев, той не е изпълнил обещания, които е поел към феновете. 

"Нямам представа как се управлява Левски, би трябвало това да се прави от Управителен съвет. Но този УС е с двама души в оставка - ние от Тръст Синя България и Националния клуб на привържениците." 

"Мисля, че сегашният собственик не знае какво е това отговорност. Ние като фенове нямаме такива възможности, но просто имаме някакви инструменти, защото още не ни е приета оставката. Тръстът ще публикува подробен доклад през последната година, който ще бъде в осем различни аспекта." 

"Батков обеща да намери формата да ангажира феновете с участието им в управлението с 15% от акциите. Ще намери ли тази формула или това е поредната му лъжа", сподели Колев пред "Би Ти Ви". 

Той говори и за грозната постъпка на феновете на Левски от снощния финален мач за Купата на България срещу Черно море. След загубата, агитката на "сините" потроши около 800 седалки на стадиона в Бургас. 

"Имаше едно напрежение от факта, че Левски шест години е без трофей. Миналата година имахме юбилей и клапанът беше изпуснат тогава. Тази година този клапан сега можеше да се отпуши с мача и евентуална победа. Този манталитет не е само за Левски, а за всички южни държави", сподели още Колев.