Трима футболисти на ЦСКА ще се присъединят към Берое, стана ясно по-рано днес. Това са бившият вратар на старозагорци Даниел Беконо, 21-годишният сенегалски защитник Муса Гай и 20-годишното дясно крило Симеон Златев. Новината бе потвърдена от щаба на зелените.

Очаква се трите нови попълнения да започнат подготовка с Берое най-късно до два дни. Според източници на Дарик, намерението на армейците е да преотстъпят футболистите. Въпреки че според правилника на БФС чужденците нямат право да играят под наем, от старозагорския клуб заявиха, че има законов начин Беконо и Гай да останат на стадиона под Аязмото до края на този сезон.

От щаба на Берое се надяваха, че ще могат да привлекат обратно полузащитникът Янко Сандански, но това няма да стане. Наставникът на червените Стойчо Младенов предпочита да запази Сандански в състава си, тъй като до дни предстои трансфер на Георги Илиев в Китай, а Младенов има нужда от играч в средата на терена.

Междувременно днес в Окръжния съд в Стара Загора започна процедура по обявяване на ПФК Берое в несъстоятелност. Журналистите обаче не бяха допуснати в залата, тъй като заседанието бе закрито. По-рано днес отборът на Берое, който продължава подготовката си край морето, завърши наравно 0: 0 с румънския Политехника Галац. Заради лека контузия проверката в Албена пропусна халфът на зелените Коце Видолов.