Ден преди отпътуването на Черноморец за гостуването на Миньор в Перник, старши треньорът Георги Василев изпитва сериозни кадрови проблеми. От днешната тренировка на отбора, проведена на Кампуса край Сарафово отсъстваха трима футболисти – Енис Хайри, Георги Терзиев и Муса Койта.

Хайри има болки в крака от мача с Калиакра, но според лекарския щаб на отбора, утре той ще тренира с основната група състезатели и ще бъде на разположение на Георги Василев за мача в събота.

По-сериозни проблеми изпитват другите двама играчи. Младежкият национал Георги Терзиев има възпален нерв в глезена и не тренира пълноценно.

Обещаващият футболист се подготвя по специална програма, но за да отшуми травмата му, е необходимо още време.

Таранът Муса Койта получи разтежение по време на мача с Локомотив София и се възстановява като също тренира на облекчен режим.

Очакванията за него са през другата седмица да е отново в строя. За мача в Перник след изтърпяно наказание се завръща несменяемия титуляр от началото на сезона Рикардо Андре.

Утре отборът на Черноморец ще тренира на централния терен на стадион „Лазур”, след което ще замине за гостуването си на „чуковете”. Непосредствено след края на тренировката, старши треньорът Георги Василев ще определи групата от 18 футболисти за двубоя в събота.