Играчът на ЦСКА Румен Трифонов изрази оптимизъм за предстоящото „вечно дерби” в края на февруари в интервю за Гонг.

„Разбира се, че мислим за този мач, ще излъжа, ако кажа, че не мислим. Но хайде стига вече със страховитите и негативни мисли. Трябва да вярваме, че имаме сили да спечелим мача с Левски. Какво толкова - излизаме, бием ги и по-този начин пролетният полусезон за ЦСКА става изключително лесен. Победата би ни дала тласък. Но ако отсега мислим, какво би станало, ако евентуално загубим от тях – така няма да се получи, няма смисъл”, заяви Трифонов по повод идващото след три седмици дерби.

„Колкото до подготовката - леко са ни понатежали в момента краката, но това е нормално. Сега е най-натоварената част от подготовката. Работим здраво, вчера срещу украинците стана хубав сблъсък”, допълни той.

На въпрос дали най-сетне отборът свикна с Милен Радуканов като треньор, тъй като той за първи път провежда подготовка, Румен Трифонов отговори:

„Да, с него се работи изключително лесно. Заниманията са разнообразни, но и такива, че да научим нови неща. Мисля, че свикнахме с Радуканов, той също с нас и от взаимната работа може да се получи добър сезон за ЦСКА” – завърши оптимистично играчът на „червените”.

Румен Трифонов записа 80 минути във вчерашната контрола на „армейците” срещу украинският Черноморец Одеса (1:0).