Президентът на Литекс Трифон Попов представи две от новите попълнения на тима – бразилците Кодо и Мирасема, и обяви, че отборът вероятно ще има още поне двама нови играчи на лагера в Холандия.

„Планът за селекция включва още на два поста футболисти, но и да не стане, няма трагедии да правим. Но преговаряме за още футболисти,” обясни Попов.

„Разговаряме с доста клубове за Дока. Няма нищо официално, нито нещо със самия играч. На този етап, Дока е състезател на Литекс, няма договор с друг клуб,” добави той за ситуацията около бъдещ трансфер на най-добрия играч на шампионите през миналата година.

„На този етап няма да напускат други играчи. Ние не спираме никой при добра оферта, но не искаме да продаваме на всяка цена. Имаме една от най-добрите школи, да не кажа най-добрата,” каза още президентът. „Селекцията не е приключила с тези две момчета от Бразилия. Подписахме и с три момчета от Академия Литекс, които също броим като попълнения. На лагера в Холандия се надяваме да сме в пълен състав.”

Трифон Попов добави, че в Литекс не се притесняват, че имат по-голяма бройка чужденци извън ЕС от позволеното. Той призна, че времето за подготовка е много малко, затова контролите са напълно достатъчни.

На Градския стадион в Литекс тече ремонт на трибуна „Слънчев бряг”, но очакванията са тя да е готова скоро: „Надяваме се за първия кръг, в който ще играем стадионът да е готов.”

Попов завърши за предстоящия жребий за Шампионската лига в понеделник: „Нямаме притеснения. Не сме отбор, който да си избираме. Който и да се падне, би трябвало ние да сме фаворити.”