Президентът на Литекс Трифон Попов заяви след жребия за 1/16-финалите, че целта на тима при гостуването на Черноморец Балчик е класиране напред.

„Нормален жребий” ,счита Попов. „Отборът на Балчик не е за подценяване, но ние ще гоним единствено и само победата в този мач, друго не ни интересува. Който и отбор да ни се беше паднал, пак щяхме да се борим за класиране напред. Разбира се, че се търсят успехи и за първенството и за Купата на България, особено както сега е събота-събота цикълът. За нас и двата фронта са с еднаква важност. Нас не ни притеснява как ще играе съперникът срещу нас. Колкото по-здраво играят срещу нас, толкова по- добре. Така ние вървим нагоре.”

На Трифон Попов не бяха спестени и въпроси за мача с Монтана. Журналистите цитираха Венци Стефанов, който каза, че е гледал порно.

„Според вас порно ли беше?”, отговори с въпрос Трифон Попов. „Според мен Монтана си играха... Ако някой смята, че те са по-добър отбор от Литекс и е трябвало да ни победят, то според мен, този някой не разбира от футбол. Не ни интересуват проблемите на Монтана, ние си играхме сериозно.”

Трифон Попов запази присъствие на духа и при въпрос към него, дали има организация на Литекс да стане отбора за втори пореден път шампион.

„Организацията си я правим ние вътрешно в клуба”, заяви Попов. „Така че ние си правим организация да станем шампиони. Не правим организация с други отбори или такива някакви работи и намеци. Според мен тези нападки към нас идват, защото сме на първо място и много отбори не могат да го преживеят това. Мисля че точно заради туй ни нападат.”

Накрая Трифон Попов потвърди, че целта пред Литекс в турнира за Купата на България е нейното спечелване.