Отборът на Черно море победи без особени трудности Спортист Своге с 3:0 в мач от 22-я кръг на А група. Навръх Великден, на който по традиция у нас почитащите този празник се чукат с яйца, възпитаниците на Велизар Попов засилиха стремглаво „шоколадите” към Б група.

Трите попадения за домакините реализираха Тодор Колев (16’), Танко Дяков (74’) и Даниел Димов (83’).

Гостите от Своге продължават да затъват на дъното в класирането, като след поражението заемат 15-а позиция с едва 12 точки от началото на шампионата. Момчетата на Стойчо Стоев имат спечелена само една точка от началото на втория пролетен дял на шампионата, което може да им изиграе много лоша шега в края на първенството.

Черно море започна убедително двубоя на стадион „Тича” и успя да зарадва феновете на домакините още в 16-та минута. След много добро центриране на Йордан Юруков, Тодор Колев вкара с глава за 1:0.

До края на полувремето двата тима не съумяха да осъществят кой знае колко опасни удари към съперниковите врати, като „моряците” продължиха осезаемо да контролират играта и владеят по-продължително топката.

Останалите попадения бяха реализирани през второто полувреме, след като двата тима събраха малко сили в съблекалните. След подновяването на мача, двата тима започнаха вихрено. Тимовете си размениха по едно положение пред вратите, като с пропуски се разписаха Ивайло Димитров и Йордан Юруков.

Феновете на домакините изригнаха за пореден път в 74-та минута, когато след центриране отдясно в наказателното поле, Танко Дяков засече неспасяемо топката с глава за 2:0 в долния ъгъл за 2:0.

Варненци продължиха да натискат съперника, който се опита да опази поне този резултат, но силите им не стигнаха дори и за това. Черно море оформи крайното 3:0 в 83-та минута. Даниел Димов вкара, след като засече с глава центрирана от корнер топка.

До края на мача „моряците” имаха възможност буквално да разбият Спортист Своге, но пропиляха няколко много добри възможности.

В крайна сметка Черно море се нареди на седма позиция с 36 точки, колкото има и шестият Миньор Перник, който е и с мач по-малко.