Днес започва страстната седмица за българските евроучастници. Може би е по-точно да кажем страстната тридневка. Защото днес, утре и вдругиден ще разберем накъде върви родният ни футбол. Дали ще продължи да копае надолу или ще спре замалко и ще погледне нагоре. Първите мачове на Левски, Литекс, Локо София и Черно море в евротурнирите не ни дават много поводи за оптимизам. На какво да се надяваме, след като в четири мача преди две седмици вкарахме само един гол.

Столичните железничари първи ще дадат отговор на тези въпроси тази вечер срещу скромния сръбски Борац Чачак. В маратона много важни са първите няколко метра, така че успех на Окука, Цоко и компания. Въпреки, че маратон и БГ участие в Европа са две тотално несъвместими понятия.

Утре Левски ще се пробва пак за лигата на милионите. В първия мач от БАТЕ наистина показаха, че са по-големи от сините, но защо пък на стадиона в Борисов, „сините” да не покажат, ча могат да са татковци на отбора от Беларус.

В четвъртък Литекс и Черно море ще се опитат да докажат, че групите на УЕФА не изглеждат обетована земя за тях срещу два тима именно от Обетованата земя. Дано само не налеят бетона преди мачовете.

Ако преди няколко години жребият ни отредеше БАТЕ, Борац, Апоел Кирят Шмона и Макаби Натания, щяхме да си хвърляме шапките от радост. Сега сме се притеснили като за последно. „О времена, о нрави” би възкликнал поетът.