Отборът на Левски, макар и с част от резервните си футболисти, победи с 3:1 Монтана в контрола среща, която се игра на стадион „Георги Аспарухов”.

„Сините” надиграха без особени затруднения съперника си, който ще срещнат в 14-я кръг от родния шампионат. Треньорският щаб на шампионите реши да гласува доверие на следните титуляри: Митрев, Балтанов, Рабех, С.Иванов, Вагнер, Бардон, Тасевски, Киров, Зе Соарес, Кръстовчев и Жоазиньо. От своя страна Стевица Кузмановски заложи на Цанков, Илчев, Николов, Трифонов, Фиданин, Гаджев, Бето, Чепилов, Жулио Сезар, М.Иванов и Луис Едуардо.

Любопитното е, че освен четирите гола, които вкараха двата тима в срещата, гредите бяха уцелени цели три пъти – на два пъти от играчите на домакините и веднъж от футболист на Монтана.

Още в началните минути на спаринга Левски започна да оказва натиск. В 4-та минута Жоазиньо прати кълбото в напречната греда, след изпълнение на пряк свободен удар. Първото попадение в мача обаче дойде в 27-та минута. След много добра атака отляво на Жоазиньо, Еньо Кръстовчев намери топката от въздуха след центрирането и я прати във вратата на Монтана за 1:0. Преди почивката момчетата на Георги Иванов – Гонзо и Антони Здравков удвоиха резултата. В 39-та минута Николай Димитров, който влезе като резерва на Сашо Киров, покачи на 2:0, след чудесен финт и майсторско изпълнение в наказателното поле на гостите.

На почивката повечето смени бяха направени в състава на шампионите, като футболистите заиграха в следната схема: отляво в отбраната - Вагнер, в средата - С.Иванов и Георги Ангелов, отдясно - Иван Стоянов; вътрешни халфове - Симонович и Балджийски, пред тях Христо Йовов. Отляво на атаката - Николай Димитров, отдясно Табаков и на върха - Георги Христов.

За втори път в мача футболист на Левски успя да уцели гредата малко след подновяването на играта. Майстор в това отношение е не някой случаен играч в синьо, а Христо Йовов. След много добро изпълнение Бижутера стреля от ъгъла на наказателното поле, но уцели страничната греда.

Въпреки това Монтана успя да отбележи попадение, след като отбраната на Левски увисна в 57-та минута. Венцислав Иванов се възползва от груба грешка на Лусио Вагнер и Божидар Митрев, които не успяха да се разберат кой да играе с топката, в следствие на което кълбото се оказа в мрежата на „сините” за 2:1.

В 75-та минута Борислав Балджийски пое топката пред наказателното поле, стреля мощно с левия крак и реализира красив гол за крайното 3:1. Малко след това гостите също успяха да застрашат вратата на Божидар Митрев, като уцелиха гредата, но стражът опази мрежата си в тази ситуация, благодарение на което и резултатът остана същия до последния съдийски сигнал.