Изпълнителният директор на Локомотив Сф Георги Марков заедно със спортно-техническия Чавдар Цветков бяха наказани с 5000 лева глоба от Дисциплинарната комисия заради изказванията им срещу съдията Станислав Тодоров и Лудогорец. Все още неотшумели споровете около срещата в неделя, утре локомотивци гостуват на ЦСКА в реванш за купата на България след 0:0 в първата среща.

„Приемам наказанието, явно затова работят там. Нас ни наказват, а съдиите, които са допуснали грешките, за да се стигне до това положение, не ги наказват. Дават им веднага наряд, независимо че ние сме пуснали жалба. На Добрев като му вдигнат червен картон, ние можем ли да го пуснем в сряда срещу ЦСКА? Не можем. Състезателните права му се спират. А те бързат да назначат Тодоров да свири нов мач /б.р. утре Литекс – Левски/. Нас ни наказват, а той е перфектният. Бързат да назначат големия съдия! Толкова е добър, че си няма представа. Цяла България му видя грешките и му се смее“, коментира Марков.

„Има разлика в критерия на съдите. Те помагат на по-големите отбори, на тези, които са по-добре финансово. Аз искам да знам съдията Тодоров какво ще го накажат. Нашето наказание е ясно – 5000 лева. И каква оценка има той за мача и за грешките, които направи, за да се стигне дотам. След като той е перфектен съдия, има ли за какво да говорим? Има ли смисъл? Продължава да си свири. Пак ще сгреши, пак ще продължава да свири. И ние ще го блъскаме, че бил топреферът. Че бил за Шампионска лига...Каква Шампионска лига? Ако тя е в Шумен и Разград – няма проблем.“

„Един без петнайсет / б.р. три часа преди старта на двубоя/ са пристигнали съдиите в Своге и са мерили терена колко метра е. Мога да ви подскажа защо – с цел от отбора на Лудогорец. Има си изисквания на какво трябва да отговаря един терен. Но нали знаете, че под натиска на някои хора те идват по-рано, мерят, искат да отбият номера“, продължи Георги Марков.

„Не, за мача с ЦСКА няма да говоря за съдиите. Не искам повече. Аз повече за съдии няма да говоря. Те са най-перфектните и ще оправят българския футбол. Локомотив играе всеки мач за победа и от мача в неделя играчите мислят само за купата, а после пак за първенството.“

Веднага след срещата с Лудогорец Марков каза, че без Левски и ЦСКА няма да има футбол в България, а това бе посрещнато на нож от някои.

„Ако ги няма тези два отбора, няма да има интрига. Кой да гледат хората? Разград и Монтана ли? Половината са левскари, другата половина цесекари, Ботев Пловдив...Като се върнем в „Надежда“ ще ги има и нашите фенове. Ние от три години играем като гости. Правим всичко възможно да се завърнем на „Надежда“ и нашата сага да приключи. И всички фенове да дойдат да подкрепят отбора“, завърши изпълнителният шеф на Локо Сф.

Той потвърди, че от клуба са изпратили покана към национала на Нигер Лансина и го чакат да пристигне.