Левски победи Пирин с 4:1 в мач от 10-тия кръг на родната А група. Над всички отново бе Гара Дембеле, който реализира третия си хеттрик от началото на сезона. Освен него Мариян Огнянов вкара за „сините”, а Борис Кондев откри резултата в началото на мача.

Изненадващо гостите започнаха много по-добре мача на „Георги Аспарухов” и още в 4-та минута бяха напред в резултата. Станислав Костов подаде отлично към Борис Кондев, който се вмъкна между Иво Иванов и Йордан Милиев и от границата на наказателното поле стреля в долния десен ъгъл. Топката срещна гредата, след което се оплете в мрежата на Митрев.

След попадението, гостите продължиха да играят много успешно и без никакво притеснение от своя съперник. „Орлетата” спокойно разиграваха топката и категорично бяха спечелили битката в средата на терена. „Сините” от своя страна трудно организираха атаки и лесно губеха топката.

Левски все пак можеше да изравни в 19-та минута, когато Мариян Огнянов отлично изведе Гара Дембеле отляво, французинът стреля добре, но топката срещна напречната греда.

Едва след 20-та минута „сините” засилиха натиска си в опит да стигнат до изравнителен гол. Въпреки не особено добрите положения, домакините успяха да стигнат до попадение в 33-та минута, дело на обичайния заподозрян Гара Дембеле.

Жоазиньо проби отляво и подаде към Дембеле, който на границата на наказателното поле си пое топката с десния крак и с удар от воле остави Макенджиев безпомощен. При този резултат завърши и първата част на мача.

След почивката обаче „сините” показаха коренно различна игра и заслужено стигнаха до три гола, с които спечелиха мача.

Още от първите минути левскарите се хвърлиха здраво в борба за всяка топка, което донесе своя успех. В 50-та минута Иво Иванов хитро с глава изведе Дембеле, французинът надбяга двама бранители на Пирин и с удар покрай тялото на Макенджиев вкара втория си гол в мача.

Още в следващата атака Дембеле отново оплете топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 56-та минута „сините” стигнаха до трети гол, който на практика реши всичко в мача. Мариян Огнянов пое топката в наказателното поле, преодоля Молдованов и с техничен удар в левия ъгъл вкара трети гол за Левски.

В 61-та минута Пирин имаше шанс да се върне в мача, след като Зоран Златковски бе оставен сам срещу Митрев на точката на дузпата, но стреля в аут.

Дембеле оформи своя хеттрик в 75-та минута, като с основна заслуга за него бе капитанът Владо Гаджев. Той се възползва от груба грешка на Молдованов, открадна топката, нахлу в наказателното поле и пусна успореден на вратата пас. От него се възползва френският голаджия, който без проблеми вкара от един метър и оформи крайното 4:1.

Левски запази лидерската си позиция в първенството с 25 точки, на 3 пред Литекс. Пирин е на 11-а позиция с 9 точки.

--

Левски – Пирин 4:1 (1:1)

0:1 Борис Кондев 4’, 1:1 Гара Дембеле 33’, 2:1 Гара Дембеле 50’, 3:1 Мариян Огнянов 56’, 4:1 Гара Дембеле 75’

Левски: Митрев, Мюлдер, Иво Иванов, Милиев, Минев, Грийн, Гаджев (77’ Балтанов), Огнянов (59’ Александров), Младенов (64’ Слори), Дембеле, Жоазиньо

Ст.треньор: Ясен Петров

Пирин: Макенджиев, Башлиев (73’ Дюлгеров), Михов, Попев, Молдованов, Сандански (71’ Златанов), Златковски, Р.Иванов, Кондев (67’ Воденичаров), Якимов, Костов

Ст.треньор: Костадин Ангелов

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg

--

Фирма MIRAGE TRAVEL AGENCY организира пътуване до Лил за мача на Левски в Лига Европа. Информация на тел. 988 02 16 или http://www.miragetravel.bg/