Българският специалист, който работи в академията на Реал Мадрид -Александър Дюлгеров, потвърди пред Гонг, че кандидатурата му е предложена за треньор на Левски. В пресата се появи такава информация, която бе потвърдена от самия Сашо Дюлгеров. Той работи от доста години в различните филиали на „белия балет”. Специалистът притежава Про лиценз, като е карал курса заедно с наставници като Станимир Стоилов, Емил Велев, Тони Велков, Ясен Петров и т.н.

Дюлгеров, който и друг път е давал обширни интервюта за Гонг, главно на тема „Реал Мадрид”, се съгласи да коментира появилите се информации.

- Г-н Дюлгеров, има ли нещо вярно в появили те се информации, че сте вариант за старши треньор на Левски София?

- Вижте какво - предложения винаги може да има. Интересното е да видим, дали ще има някакъв интерес от страна на Левски. Предложен съм, но зависи от интереса на самия клуб.

- Тоест вашата кандидатура е предложена?

- Предполагам, че да. Така мисля.

- Как виждате шансовете да поемете един от двата големи клуба в България?

- От доста години работя с юношите на Реал Мадрид. Тук се работи напълно професионално. В работата се включва цял сериозен екип от хора. За мен ще бъде истинска гордост, ако се стигне до нещо такова, ако има интерес от някой силен отбор. Аз се чувствам подготвен за такава работа.

- Говорили ли сте в с някого от Левски по този въпрос?

- Казах ви, че е отправено подобно предложение към клуба. Аз от Левски не се познавам с никого. Не се знае дали ще има някакъв интерес.

- Следите ли това, което става в българското първенство?

- Разбира се, че следя това, което става. За мен Левски продължава да има същия голям потенциал. Просто проблемите са психологически.

- Г-н Дюлгеров, с какво се занимавате в момента, каква гарнитура на Реал Мадрид водите?

- В момента се занимавам повече със скаутска работа. В момента търся нови таланти за Реал Мадрид, като работя с юношите младша възраст.

- Ако се завърнете в България, не говоря конкретно за Левски, можете ли да привлечете момчета, които не стават за Примера Дивисион?

- По принцип всяко излизане на млад футболист от Реал Мадрид е една доста тежка ситуация. Те не са свикнали, за тях Реал Мадрид е всичко. Когато излязат от клуба, тези момчета се чувстват, като изгубени. Ние се опитваме да ги подготвим, че след Реал Мадрид има и друг живот. Вече има много футболисти от Реал, които играят в други отбори от Испания. Дори и в последния мач, който се игра снощи, имаше трима бивши футболисти на Реал, които играха. Разбира се, че съществува такава възможност, защо не.

- Как ще коментирате вчерашния резил на Реал Мадрид срещу клуб от долните дивизии?

- Именно за това говорим, че бившите кадри на Реал Мадрид искат да се докажат допълнително срещу клуба. Сигурно знаете, че в Кралската Купа през годините винаги е имало много изненади. И Барселона, и Реал Мадрид са били отстранявани от подобни отбори. Разбира се, това е една голяма изненада, но се надявам в обратния мач, нещата да се възстановят.

- Може ли тази загуба да разклати стола на Пелегрини?

- Всяка загуба в Кралския клуб е истинска трагедия. Предполагам, че нещата ще тръгнат, защото тук има пълно доверие спрямо Мануел Пелегрини. Той все още прави отбор.